Bygga pool, tiden är inne!

Jag vet inte varför jag inte har gjort det tidigare. Ja, bygga pool alltså. Jag är byggarbetare, jag har en tomt med en fantastisk utsikt, jag har råd och jag vill. Inga ursäkter mer än att här ute i ö-världen är det lite pinsamt att utge sig för att inte ”våga” bada i havet. En del vindpinade Knippla-bor tycker det är ett fastlandsfenomen som vi ”riktiga kustbor” inte ska hålla på med.

Nya tider kommer

Jag tillhör de allra yngsta på Knippla. Jag anser mig själv som äkta kustbo, men är kanske lite mer modern och djärv än många andra här. Det är ju ändå mitt liv det handlar om och jag tycker havet kan vara allt för kallt, allt för svart, och ha allt för många maneter att hålla koll på. Jag ser tusen anledningar med att ha en pool utanför huset och har bestämt mig för att strunta i vad grannarna tänker eller säger. Jag ska bygga en pool.

Pool för en sluttande tomt

Jag var inne på http://www.folkpool.se för att kika på vilka alternativ som finns. Det är både en tjusning och ett problem att bo på en klippig ö. Man måste ofta hitta speciallösningar. Som tur är så hittade jag det jag sökte, nämligen en pool framtagen just för kuperade tomter. Man kan ha en del av poolen över mark och en del nedgrävd och poolen är så pass stabil att man inte behöver extra förstärkning. Jag gillar dessutom utseendet på poolen, den är åtta eller tiokantig och ska vara perfekt att montera trall mot.

Förhöjer värdet på livet – och huset

Självklart ska jag bygga pool för mitt eget stora nöjes skull. Men en annan dimension är att det kommer höja värdet på kåken, något som kan vara värdefullt på flera sätt. En annan bonus-grej är att jag kommer kunna få bra tillfälle för träning. Det finns nämligen ett tillbehör kallat Jet-stream som man kan montera inuti poolen, vilket tillverkar en forsande stark vattenström som man kan simträna mot. Det blir som att springa i motvind ungefär. Men man slipper bli svettig.

Längtar till i vår när jag kan sätta fart med bygget!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *