Om min blogg

Knippla, vad är det för någonting? Det är helt enkelt en ö i skärgården, den riktiga skärgården alltså. Den i Göteborg. Att de i Stockholm också har en må vara sant men den kan inte jämföras med den här på Sveriges framsida. Knippla en av de fantastiska öarna i denna skärgård. Eller, rättare sagt, det är två öar, Källö och Knippla, som under årens lopp växt ihop och blivit en. I dagligt tal är det mest Knippla som ön kallas, men Källö-Knippla går bra det med. Det är en av Sveriges charmigaste och trevligaste öar, som tyvärr sakta men säkert håller på att avfolkas. Å andra sidan, det är ju bra att det inte blir för trångt också så att så mycket som möjligt av öns natur och charm kan bevaras.

Varför kallas då bloggen KnipplaHills? Det är rätt enkelt: för att det är vid kullarna på Knippla som jag växte upp och fortfarande bor, och förmodligen kommer att stanna hela mitt liv. Jag har definitivt inga planer på att bli en av de som flyttar härifrån. Det är bara att göra en bildsökning på Google på ”Knippla” och ni kommer förhoppningsvis att förstå varför. Visst, det kan blåsa lite snålt ibland (det är ju trots allt en ö i Atlanten!), men lite frisk luft dör man inte av.

Det är inte bara ön som jag kommer att skriva om här, utan detta kommer att vara en allmänt hållen blogg där jag skriver om lite allt möjligt. Sport, aktuella händelser, politik, shopping och lite vad som. Givetvis kommer det också att komma en del om Knippla, men jag kommer inte att ha några regler för vad jag kan och inte kan skriva om! Vi får helt enkelt se vad som kommer att dyka upp.

Men vem är då jag? Jag heter Mikael och har bott på Knippla i hela mitt liv. Ett av mina stora intressen är att fiska så det måste sägas att jag hamnade helt rätt och valde mina föräldrar med omsorg. Jag är ännu inte 30 fyllda, även om den dagen närmar sig oroväckande fort, och har barnasinnet kvar som man brukar säga!

Välkommen!