Talang jag önskar jag hade

Finns det någon färdighet som du önskar att du hade men inte har? För min egen del är det definitivt så. Jag har alltid, eller i alla fall så länge som jag kan minnas, önskat att jag hade förmågan att teckna, men så är det inte. Min artistiska förmåga är i det närmaste negativ. De som säger att övning ger färdighet överdriver definitivt. Jag har försökt lära mig teckna flera gånger och gjort riktigt allvarliga försök. Men det är som om jag helt saknar talang för det. För att kunna bli bra på att teckna så tror jag att det krävs att det finns i alla fall ett litet mått av talang där i botten, talang som man sedan kan förfina genom övning, övning och åter övning.

Sedan blir det inte lättare av att se sådana som verkligen kan teckna, på en nivå som vi vanliga dödliga inte ens kan drömma om. På YouTube finns det någon som kallar sig PortraitPainter Pabst som specialiserat sig på extremt realistiska teckningar. Den skicklighet som han visar upp är helt otrolig – fast det handlar om bilder på papper så är de så realistiska och 3D-aktiga att det fullkomligen sticker upp från pappret. Om ni inte tror mig så borde den här videon räcka till för att övertyga er:

Vad tycks? Det är definitivt så att man inser att man aldrig kommer att bli en riktig artist när man ser någonting sådant. Men å andra sida, den övning som måste krävts för att nå upp till den nivån är avskräckande. I alla fall hoppas jag att det krävdes många år av hårt arbete för att bli så bra. Om det i stället är så att han mer eller mindre fötts med den förmågan – ja då är livet helt enkelt inte rättvist!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *