Vi flytt’ int’!

Det är inte alltid lätt att bo på en liten ö, men av någon anledning så fungerar det mesta ändå till slut. Nu ska ju också sägas att det inte är speciellt långt till mer tätbebyggda områden även om det är lite vatten i vägen. Det är nog svårare i Norrlands inland kan jag tänka mig. Men även om det kan vara lite svårt ibland så är det förvånande hur pass mycket som ändå finns här. Enligt senaste befolkningsstatistiken från 2010 så är vi exakt 369 personer som bor här. Det kanske är lite mer eller lite mindre nu, men något stort samhälle är det definitivt inte. Ändå, vi har ett litet bibliotek, vi har en fotbollsplan och till och med fotbollslag, för att nu inte tala om en liten affär. Med andra ord, det går ingen nöd på oss.

Anledningen till att jag skriver det här är att många, när jag berättar var jag bor och hur pass litet det är, undrar hur vi klarar oss. Är det ens möjligt? Öar som Knippla är väl mest till för sommarstugor och liknande – inte kan man väl bo där året runt? Många verkar inte förstå varför jag inte flyttar till fastlandet – eller i alla fall till Öckerö som ju inte är så långt bort och där det i alla fall bor lite fler människor. Men jag trivs här så det finns ingen anledning att flytta, även om jag definitivt inte har någonting emot Öckerö eller de andra öarna härikring, inte alls!

Det var bara det jag ville prata om den här gången, hur storstadsfolk (storstad = stad med mer än 5 000 invånare i det här sammanhanget) inte kan begripa varför folk vill bo i små hålor, ute på öar eller i skogen, utan enkel tillgång till många moderna bekvämligheter. Det finns helt enkelt det som är värt mer än tillgång till fem pizzerior och tio klädaffärer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *